ستاری تاكید كرد؛
شهر تهران باید به پارك فناوری تبدیل گردد
بتن آنلاین: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: باید شتاب دهنده ها را توسعه دهیم و كل شهر تهران به پارك فناوری تبدیل گردد.
به گزارش بتن آنلاین به نقل از ایسنا، سورنا ستاری در همایش "تهران هوشمند" كه بامداد امروز در سالن همایش برج میلاد برگزار شد، با اشاره به اینكه در مطالعه ای سوال ما این بود كه چرا سیلیكون ولی در كالیفرنیا است و در شهرهای بزرگ دیگر همچون نیویورك، دبی و غیره... وجود ندارد، اظهار نمود: نتیجه مطالعه نشان داد كه اكوسیستم در این جا اهمیت دارد و ما باید زیست بوم را درست نماییم.
وی ادامه داد: اگر شهر تهران یا هر كشوری می خواهد به این سمت حركت نماید باید زیست بوم را درست كند. زیست بوم به معنای پول نیست. ما نفتی ها فكر می نماییم همه چیز با پول حل می گردد و نفت ذهن ما را آلوده كرده است. در حقیقت پایه های زیست بوم در كشور ما تا حدودی فراهم است.
ستاری افزود: مثلا در شاخص های توسعه انسانی، فوق العاده هستیم و 4 میلیون و 700 هزار دانشجو در كشور داریم و چهارمین تولیدكننده مهندس در دنیا هستیم. به عبارت دیگر جمعیت جوان زیادی داریم، بنابراین زیرساخت های نیروی انسانی فراهم است، اما محیط كسب و كار نداریم و باید بر روی آن فكر شود. به عبارت دیگر زیست بوم را خودمان می سازیم و دولت صرفا در جهت تسهیل كسب و كار قدم برمی دارد. نوع توسعه زیست بوم بر مبنای وام نیست و باید فرهنگ سرمایه گذار و سرمایه گذاری خطرپذیر را توسعه دهیم.
وی در ادامه اظهاركرد: در كشور مفهوم قدیمی دانشگاه را داریم. روز اولی كه دانشگاه ساختیم مفهوم آن بومی كشور نبود و از خارج وارد می شد. همینطور زمانی كه خواستیم صنعتی شویم، آن صنعت هم بومی كشور ما نبود و به شكلی كارخانه بود، زیرا صنعت جایی است كه احتیاج به طراحی و مهندسی دارد، ولی كارخانه نیازمند تكنسین است.
به گفته ستاری، وقتی كارخانه را به ایران آوردیم، احتیاج به مهندس نداشتیم. پس چرا 4 میلیون مهندس تربیت كردیم؛ در حالیكه بازار كار برای آن ها نداریم، ضمن اینكه خواستیم اشتغال را توسعه دهیم، اما آن را به معنای استخدام كردیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان كرد: در حقیقت سیستم دولتی، چاق و متورم است و خودش عامل این است كه فضای كسب و كار را از بین ببرد. این در شرایطی است كه آرزوی جوانان امروزی استخدام است و ما نمی دانیم كه با استخدام آن ها نوآوری و خلاقیت آن ها را می كشیم. در حقیقت استخدام یعنی از بین بردم خلاقیت آن ها و هیچ چیز بالاتر از نوآوری نیست و اگر بشر هم پیشرفت می كند، بخاطر همین نوآوری است.
ستاری ادامه داد: در آینده، آموزش دیگر منحصر به شیوه های سنتی نخواهد بود. نظریه آینده آموزش، آموزش تا لحظه مرگ است. بنابراین است كه شهرها در آینده مهم می شوند، زیرا پلت فرم این مورد هستند. در حقیقت شهرهای هوشمند و خلاق بر این اصول توسعه پیدا می كنند و بیشتر شبیه دانشگاه خواهند شد، زیرا هر روز به شهروندانشان آموزش های جدیدی خواهند داد.
وی با اشاره به اینكه در حقیقت كل شهر یك پارك فناوری است، اظهار داشت: چیزی كه بعنوان "شهر خلاق" از آن سخن می گوییم، این است كه هر جوانی در تهران بتواند ایده اش را پیاده و سرمایه گذار آن را هم پیدا كند. به عبارت دیگر دانشگاه ها در آینده محصور به دیوارهایی نخواهند بود و جزئی از جامعه و مبلمان شهری هستند. پارك فناوری هم دیگر محصور به دیوارهایی نخواهد بود و كل شهر است كه می توان آن را نرم افزاری كرد. همینطور كل ظرفیت فناوری كشور هم در اختیار شهرداری است و در این جا دید فیزیكی وجود ندارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینكه باید محیطی برای پیاده سازی ایده در كل شهر وجود داشته باشد تا بتوانیم شهر هوشمند، جوان و خلاق داشته باشیم، اظهار داشت: به صورت مثال در شهر اصفهان، صنایع زیادی همچون فولاد، سیمان و شهرك های صنعتی زیادی تولید كردیم كه سبب شد با كمبود آب و آلودگی هوا در این شهر مواجه شویم؛ اصفهان سومین استان كشور از لحاظ درصد بیكاری است و این نشان داده است كه این توسعه كاملا نامتوازن بوده است. البته همه اقدامات در این شهر با نیت خیر انجام شد، اما در شهری كه مبدأ گویش های هنری های مختلفی بوده است، چیزهای دیگری وارد كردیم.
ستاری در انتها با اشاره به اینكه صنعت جدید و كارآفرینان جدید از داخل می جوشند، اظهار داشت: باید شتاب دهنده ها را توسعه دهیم و كل شهر تهران به پارك فناوری تبدیل گردد. همینطور تمام امكانات و ظرفیت های فناوری كشور را در اختیار شهرداری قرار می دهیم تا بتوانیم با این اقدامات محیط كسب و كاری برای جوانان تولید نماییم. امیدوارم این راهی كه شروع شده است، به سرعت به نتیجه برسد؛ زیرا این نگاه های جدید نیاز به شهر تهران است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب