نمایش ۱۰ هزار محصول دانش بنیان آزمایشگاهی از امروز
بتن آنلاین: از امروز به مدت چهار روز 278 شرکت دانش بنیان و فناور تولیدکننده تجهیزات آزمایشگاهی بالاتر از 10 هزار محصول دانش بنیان خودرا به نمایش می گذارند تا علاوه بر جلوگیری از خروج ارز ناشی از خرید تجهیزات از خارج، زیر ساخت های تحقیقاتی و پژوهشی کشور را تامین کنند.
به گزارش بتن آنلاین به نقل از ایسنا، دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته امروز جمعه، ۲۳ آذر همزمان با شروع هفته پژوهش و فناوری کار خودرا در محل نمایشگاه بین المللی تهران شروع کرد و مقرر است از امروز تا ۲۶ آذر در سالن های میلاد و خلیج فارس میزبان بازدیدکنندگان باشد.
«توسعه بازار شرکت های دانش بنیان و فناور حوزه تجهیزات آزمایشگاهی»، «فرهنگ سازی خرید تجهیزات با فناوری بالا ساخت داخل»، «تقویت زیرساخت های آزمایشگاهی» و «توانمند کردن شرکتها برای صادرات» از اهدافی است که از طرف معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این دوازده دوره نمایشگاه دنبال شده است، بدین جهت این معاونت با برگزاری این رویداد بدنبال تحریک تقاضای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل با اختصاص یارانه خرید و لیزینگ برای صنایع است.
در این دوره ۲۷۸ شرکت دانش بنیان و فناور تولیدکننده تجهیزات آزمایشگاهی حضور دارند و بالاتر از ۱۰ هزار محصول دانش بنیان و فناور عرضه می شود که نسبت به سال قبل تعداد محصولات رشد ۲۰ درصدی دارد.
محصولات عرضه شده از طرف این شرکتها در نمایشگاه امسال در ۱۴ حوزه دسته بندی می شوند که عبارتند از: نفت، گاز، پتروشیمی؛ برق، الکترونیک، نرم افزار و شبیه ساز؛ عمران و ساختمان؛ مکانیک، شیمی و متالورژی؛ کشاورزی و محیط زیست؛ فیزیک پایه؛ تجهیزات عمومی آزمایشگاهی؛ تجهیزات و ماشین آلات در عرصه فناوری های راهبردی؛ مهندسی پزشکی و زیست مواد؛ مواد آزمایشگاهی؛ تجهیزات آموزشی با فناوری مناسب؛ تجهیزات حوزه تست و آزمون صنعتی و ارائه کنندگان خدمات کالیبراسیون.
حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای خرید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی از نمایشگاه ایران ساخت به دو دسته «اعطای یارانه» به خریداران بخش دولتی (بلاعوض) و «تسهیلات لیزینگ» برای خریداران بخش خصوصی است:
حمایت های بلاعوض
این حمایت در قالب پرداخت قسمتی از هزینه خرید تجهیزات به عنوان یارانه برمبنای سطح حمایتی محصول در نمایشگاه برای مراکز زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، جهاد دانشگاهی و مراکز آموزش و پژوهشی مستقل وابسته به دستگاه های اجرائیست.
همین طور در این بخش ۴۰ درصد از هزینه های خرید مدارس، هنرستان ها و پژوهشسراهای دانش آموزی بدون درنظر گرفتن سطح بندی محصول از طرف معاونت علمی پرداخت می شود.
اعضاء منتخب شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی مشمول حمایت ۱۰ درصد حمایت بیش از سطح حمایتی تجهیزات تا سقف معین می شوند.
تسهیلات لیزینگ
بخش های خصوصی که مبادرت به خرید تجهیزات ارائه شده در نمایشگاه ایران ساخت کنند، مشمول تسهیلات لیزینگ با بهره گیری از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی خواهند شد.
تسهیلات لیزینگ ویژه خریداران غیردولتی بمنظور خرید از شرکت های دانش بنیان و تجهیزات و ملزومات دانش بنیان درنظر گرفته شده و نرخ تسهیلات ۱۰ درصد است، ولی در صورتیکه محصول آماده تحویل بوده و یا مدت زمان ساخت آن زیر ۶ ماه باشد، ۲درصد جایزه خوش حسابی به خریدار تعلق می گیرد.
حجم تسهیلات لیزینگ حداکثر ۷۰ درصد قیمت تجهیزات و ملزومات، تا سقف ۵ میلیاردریال است و برای مبالغ بالاتر نرخ سود بیشتر می شود. همین طور کف خرید حداقل ۳۰۰ میلیون ریال، میزان تنفس تسهیلات حداکثر ۶ ماه و بازپرداخت لیزینگ حداکثر ۳۰ ماه درنظر گرفته شده است.
دستاوردهای یازده دوره نمایشگاه ایران ساخت
این نمایشگاه از سال ۹۲ شروع شد که در دور اول ۱۲ شرکت تعداد ۱۴۲۵ محصول خود در عرصه تجهیزات آزمایشگاهی را معرفی کردند. در این دوره شرکتها ۳۸۵ میلیاردریال فروش قطعی داشتند و معاونت علمی به میزان ۱۹۵ میلیاردریال یارانه به خریداران اعطا کرد. این میزان در دوره یازدهم (۱۴۰۲) با حضور ۳۶۶ شرکت و ۸۷۰۴ محصول بوده که این شرکتها در این نمایشگاه فروشی با حجم ۲۰۴۷ میلیاردریال را تجربه کرده است.
در ضمن ۱۱ دوره برگزاری این نمایشگاه شرکت های دانش بنیان موفق به فروش قطعی ۱۹۹۴ میلیارد تومانی تجهیزات آزمایشگاهی خود شدند و در کنار آن معاونت علمی نیز ۶۹۳ میلیارد تومان یارانه خرید حمایتی پرداخت کرده است.
بررسی عملکرد خریداران در دوره یازدهم نمایشگاه ایران ساخت نشان میدهد که در سال قبل ۱۸۳۲ میلیاردریال قرارداد نهایی برای خرید محصولات سطح اول و ۹۷۳ میلیاردریال برای خرید محصولات سطح دوم منعقد شده است:
مراکز وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیشترین میزان خرید از نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایران ساخت را داشتند به شکلی که ۵۸ مرکز وابسته به این وزارتخانه ۲۷۵۶ تجهیز آزمایشگاهی ساخت داخل را خرید قطعی کرده اند:
علاوه بر اینها ۳ شرکت دانش بنیان موفق شدند در یازده دوره حضور در نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیاردریال فروش داشته باشند. همین طور ۷ شرکت موفق به فروش ۲۰۰ تا ۱۰۰ میلیاردریالی و ۳ شرکت موفق به فروش ۱۰۰ تا ۵۰ میلیاردریالی شدند:
حمایت های ویژه دولتی برای خرید تجهیزات
برمبنای برنامه ریزی های انجام شده از طرف معاونت علمی برای محصولات سطح یک تا ۴۰ درصد تخفیف، محصولات سطح دو ۲۵ درصد تخفیف، سطح سه ۱۰ درصد تخفیف درنظر گرفته شده است. حمایت های معاونت علمی مشمول محصولات سطح چهار نمی شود.
حمایت های بلاعوض این معاونت شامل این نهادها می شود:
* دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی زیر مجموعه وزارت علوم؛
* دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی زیر مجموعه وزارت بهداشت؛
* مراکز و مؤسسات زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی؛
* دانشگاه آزاد اسلامی و مؤسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیر انتفاعی و علمی و کاربردی؛
* مراکز آموزشی و پژوهشی مستقل وابسته به دستگاه های اجرایی؛
* لابراتوار های مدارس، هنرستان ها و پژوهشسراهای دانش آموزی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی؛
* سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و مراکز تابعه؛
* جهاد دانشگاهی؛
* اعضاء منتخب شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ۱۰ درصد حمایت بیشتر تا سقف معین؛
* پشتیبانی از توسعه زیر ساخت های آزمایشگاهی مراکز نوآوری.
اعتبار مالیاتی مطالعه و توسعه برای ساخت بار اول تجهیزات تست و آزمون پیشرفته از دیگر حمایت دولتی ها از فناوری های ساخت داخل است، به این صورت که برای مؤسسات تولیدی و خدماتی دارای پروانه بهره برداری، با تأیید دبیرخانه نمایشگاه ایران ساخت حداکثر تا ۱۰۰ درصد هزینه کرد قراردادهای ساختِ بار اول تجهیزات تست و آزمون پیشرفته مشمول اعتبار مالیاتی مطالعه و توسعه موضوع بند (ب) ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان خواهد شد.
منبع: betononline.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب