سوله دست دوم چه تفاوت هایی با سوله نو دارد؟

سوله دست دوم چه تفاوت هایی با سوله نو دارد؟

در این مطلب، به بررسی دقیق تفاوت‌ های سوله دست دوم و سوله نو پرداخته و به جزئیات مختلفی که در این تصمیم گیری تأثیرگذار هستند، می ‌پردازیم.


هنگام تصمیم‌ گیری برای خرید سوله، یکی از نخستین دغدغه ‌ها، مقایسه میان سوله دست دوم و سوله نو است. این موضوع، به دلیل تفاوت ‌های کلیدی بین این دو گزینه بسیار حائز اهمیت بوده و می ‌تواند مستقیماً بر کیفیت و عملکرد سازه تأثیرگذار باشد. در این مطلب، به بررسی دقیق تفاوت‌ های سوله دست دوم و سوله نو پرداخته و به جزئیات مختلفی که در این تصمیم گیری تأثیرگذار هستند، می ‌پردازیم.

فرآیند طراحی و ساخت

سوله‌ های نو، معمولاً با نیازهای دقیق و خاص مشتری و بسته به نوع کسب و کار موردنظر او طراحی و ساخته می‌ شوند. در این حالت، فرآیند طراحی، از مرحله‌ ترسیم نقشه‌ های مهندسی آغاز شده و تمامی جزئیات با مشورت خریدار انجام می ‌شود که این فرایند، به معنای سفارشی‌ سازی کامل سازه است.

از سوی دیگر، سوله ‌های دست دوم عمدتاً از پیش ساخته شده ‌اند و مشتری باید بر اساس شرایط موجود اقدام به خرید کند. در این حالت، امکان تغییر اساسی در طراحی و ساختار سوله محدود بوده و خریدار باید سازه‌ ای را انتخاب کند که به بهترین شکل، با نیازهای مدنظر او هماهنگ باشد.

مصالح و مواد اولیه

یکی از مهم‌ ترین تفاوت ‌ها میان سوله دست دوم و نو، وضعیت مصالح و مواد اولیه به‌ کار رفته در آن‌ ها است. در سوله‌ های نو، از مصالح جدید و بدون نقص استفاده شده و تمام اجزا از ابتدا با دقت انتخاب و نصب می ‌گردند. در سوله‌ های دست دوم نیز، تفاوت چشمگیری در کیفیت مصالح وجود نداشته و حتی ممکن است اجزا با گذشت زمان و اعمال تغییرات جدید، تعویض شده و یا بهبود یافته باشند.

 با این حال، ممکن است در نگاه اول تصور شود که سوله‌ های دست دوم، از لحاظ کیفیت مصالح نسبت به سوله‌ های نو در سطح پایین‌ تری قرار دارند، اما این باور لزوماً صحیح نیست. بسیاری از سوله‌ های دست دوم، از مصالح مرغوبی ساخته شده ‌اند و حتی پس از چندین سال استفاده، همچنان مستحکم و قابل ‌اعتماد هستند. بنابراین، مصالح و مواد اولیه هر دو نوع سوله، معمولاً از مواد مرغوب بوده و تفاوت قابل توجهی در انتخاب میان این دو گزینه ایجاد نمی کند.

 تنها نکته حائزاهمیت در این خصوص، بررسی سوله دست دوم توسط کارشناس پیش از خرید آن است. در این صورت، حتی اگر سوله از مواد اولیه باکیفیت ساخته نشده باشد، کارشناس به راحتی این موضوع را تشخیص داده و خیال خریدار را از بابت خریدی بی نقص، آسوده خواهدکرد. 

نوع اتصالات

نوع اتصالات به‌کار رفته در سوله ‌ها، نقشی کلیدی در استحکام و دوام آن ‌ها ایفا می کند. در سوله‌ های جدید، معمولاً از اتصالات پیچ و مهره ‌ای استفاده می شود که به دلیل کیفیت و قابلیت اطمینان بالا، اغلب انتخاب کارآمدی هستند. در سوله ‌های دست دوم نیز، ممکن است از اتصالات جوشی استفاده شده باشد که اتصالات نسبتاً قدیمی تر اما فوق العاده مستحکم و پایداری هستند.

 اتصالات پیچ و مهره ای، گاهاً در سوله های دست دوم نیز مشاهده می شود اما از آنجایی که پیچ و مهره های زنگ ‌زده و قدیمی در سوله ‌های دست دوم ممکن است به کاهش مقاومت سازه بی انجامند، نکته حائزاهمیت در این خصوص، بازرسی این پیچ و مهره‌ ها، پیش از خرید است. بنابراین، اگر قصد خرید سوله دست دوم را دارید، باید به دقت وضعیت اتصالات و روش‌ های به ‌کار رفته در ساخت آن را بررسی نمایید.

قابلیت سفارشی‌ سازی

در سوله‌ های نو، مشتری دقیقاً نیازهای خود را به شرکت سازنده ارائه داده و سازه ‌ای متناسب با آن دریافت می کند؛ اما در سوله ‌های دست دوم، امکان تغییرات گسترده وجود نداشته و تنها می ‌توان اصلاحاتی جزئی روی سازه انجام داد.

قیمت

قیمت‌، یکی از مهم ‌ترین عواملی است که خریداران را به سمت خرید سوله دست دوم یا نو سوق می‌ دهد. وزن سوله و مقدار مصالح به‌کار رفته در آن، به‌ ویژه میزان آهن و فولاد، از جمله عواملی هستند که در تعیین قیمت این سازه نقشی اساسی ایفا می کنند. سوله‌ های نو، معمولاً به دلیل استفاده از مصالح جدید، قابلیت سفارشی سازی، هزینه نیروی انسانی و ... قیمت بالاتری دارند؛ اما سوله‌ های دست دوم به دلیل عدم نیاز به صرف زمان و هزینه های هنگفت برای انجام فرایند ساخت و ساز، با قیمت کم تری عرضه می‌ شوند.

علاوه بر این، در بسیاری از موارد، خریداران به دلیل تغییر کاربری و یا کمبود زمان کافی برای ساخت یک بستر جدید برای کسب و کار خود، به دنبال سوله ‌هایی هستند که با کسب و کار آنان همخوانی لازم را داشته و در کوتاه ترین زمان ممکن، آماده تحویل و بهره برداری باشند.

تناسب با زمین و موقعیت جغرافیایی

یکی دیگر از موارد مهم در ساخت سوله، یافتن محلی با شرایط زمین و موقعیت جغرافیایی متناسب است. پس از انتخاب زمین مناسب نیز، نخستین اقدام، اخذ مجوزهای لازم از سوی سازمان های مربوطه است که انجام این فرایند، توسط مدیر پروژه صورت می گیرد. در سوله ‌های نو، از همان ابتدا می ‌توان با توجه به نیازها و شرایط زمین، سازه را طراحی و اجرا کرد. این امر باعث می ‌شود که سازه با موقعیت آب و هوایی و ویژگی‌ های محل موردنظر، هماهنگی های لازم را داشته باشد.

سوله‌ های دست دوم نیز، به صورت آماده و پیش‌ ساخته عرضه می‌ شوند و بسته به نوع طراحی، ممکن است ثابت یا قابل حمل باشند که در هر دو صورت، اخذ مجوزها همچنان توسط مدیر پروژه صورت گرفته و درنهایت، سازه در محل موردنظر، به راحتی نصب خواهدشد.

کلام آخر

با توجه به تمامی تفاوت ‌هایی که بیان شد، انتخاب میان سوله دست دوم و نو، به نیازها، بودجه و شرایط پروژه بستگی دارد. اگر در کوتاه ترین زمان ممکن، به دنبال یک سازه اقتصادی هستید و محدودیت‌ های خاصی در کسب و کار خود ندارید، سوله دست دوم می ‌تواند بهترین گزینه باشد. در هر صورت، بررسی دقیق ویژگی‌ ها و شرایط سوله پیش از خرید، از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و به خریدی مطمئن و مقرون به صرفه منجر خواهدشد.Top of FormپBottom of Form

منبع

1403/06/03
22:04:32
5.0 / 5
151
تگهای خبر: رپورتاژ , ساخت و ساز , سازمان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
Beton Online بتن آنلاین

دوستهای بتن آنلاین
Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد