در گفت وگو با بتن آنلاین اعلام شد

تجاری سازی و صادرات دستگاه ایرانی کاهش خطای تشخیص سلول های سرطانی پستان حین عمل

تجاری سازی و صادرات دستگاه ایرانی کاهش خطای تشخیص سلول های سرطانی پستان حین عمل

بتن آنلاین: دستگاه برای تشخیص بلادرنگ سلول های سرطانی و پیش سرطانی در بیماران کاندیدای جراحی سرطان سینه در حین جراحی که از طرف یکی از شرکت های دانش بنیان تولید شده، در کشور تجاری سازی شده، ضمن آنکه قرارداد صادرات به 2 کشور نیز منعقد شده است.


زهرا میری پور از پژوهشگران این طرح در گفت و گو با ایسنا، دستگاه طراحی شده در دانشگاه تهران را دستگاه مارجین سرطان سینه ذکر کرد و اظهار داشت: حین عمل جراحی برداشتن تومور سرطانی پستان جهت اطمینان از سرطانی نبودن مارجین های جراحی، فرآیند پاتولوژی فروزن (تشخیص بدخیمی های بافت های بدن در حین جراحی) صورت می گیرد، بطوریکه مرزهای تومور برداشته شده به پاتولوژی فرستاده می شود و در مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه جواب احتمال سرطانی بودن آن اعلام می شود.
وی با اعلان اینکه در وضعیت عادی ارسال نمونه به پاتولوژی فرآیند ای زمان بر است، اظهار داشت: این دستگاه در حین جراحی و برای پاک سازی بهتر نواحی داخلی بدن پس از خارج شدن تومور به کار می آید. این دستگاه اکسسوری تشخیص نود لنفاوی درگیر سرطان را هم همراه خود دارد که برمبنای متابولیسم سلول های سرطانی کار می کند.
میری پور با اشاره به مکانیزم عملکردی این دستگاه، تصریح کرد: در این روش یک سوزن اکتیو الکتریکی در کنار دستگاه سونوگرافی قرار داده می شود و این سوزن در تماس با سطح پوست، سیگنال های لازم را جمع آوری کرده و رادیولوژیست با بهره گیری از این داده ها می تواند درباره ی میزان خطر تومور توده تصمیم گیری بهتری انجام بدهد. این اطلاعات به متخصص رادیولوژی کمک می نماید زمانی که برای انجام بیوپسی تردید دارد، بهترین تصمیم را اتخاذ کند.
این محقق اضافه کرد: با این فناوری می توان خیلی سریع متوجه شروع پروسه بدخیمی در تومور شد و در حقیقت این دستگاه به رادیولوژیست کمک می نماید تا هر توده ای را که نیاز به جراحی دارد، تشخیص دهد و مراتب را به جراح اعلام نماید.
وی افزود: از فرق های اساسی بین سلول های سرطانی و سالم، میزان مولکول های آب درون سلول متصل به پروتئین های قسمت درونی غشاء است. این فرق که موجب رزونانس دوقطبی مولکول های آب می شود، بین سلول های سالم و سرطانی متفاوت هستند. روش اندازه گیری در این تحقیق به این صورت است که به کمک دستگاه نتورک آنالایزر و پروب کواکسیال پارامتر پراکندگی S۱۱ که نسبت توان بازگشتی به توان ارسالی است، برای بافت پستان اندازه گیری می شود. یکی از با اهمیت ترین عواملی که می تواند خطای اندازه گیری را تا حد زیادی افزایش دهد، نحوه اتصال پروب به بافت است که به جهت اینکه این مشکل حل شود، از دستگاه پمپ خلأ استفاده شد.
میرآبادی افزود: ما یک سیستم دقیق و بی درنگ در حین عمل جراحی سرطان سینه که پروب تشخیصی سرطان (Cancer Diagnostic Probe) یا به اختصار CDP نام دارد، برای تشخیص حضور سلول های پیش سرطانی و سرطانی در مارجین های داخلی (cavity side margin: در حفره به وجود آمده بعد از برداشتن توده) بیماران کاندیدای سرطان سینه طراحی نموده ایم.
وی از تجاری سازی این دستگاه آگاهی داد و اشاره کرد: این دستگاه تجاری سازی شده و در بیمارستان های تهران و چند شهرستان کاربردی شده است، ضمن آنکه قراردادهایی برای تجاری سازی این دستگاه در کشورهای هند و چین منعقد شده است.




منبع:

1402/09/27
11:44:30
5.0 / 5
423
تگهای خبر: سیستم , شركت , فناوری , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد