به گزارش بتن آنلاین، رییس سازمان توسعه تجارت از استقرار 25 رایزن در کشورهای آفریقایی آگاهی داد که تا انتهای سال مقرر است به 35 رایزن برسد و اظهار داشت: ماه آتی با حضور سران اتحادیه اوراسیا در روسیه توافق نامه تجارت آزاد اوراسیا بین ایران و سایر کشورها به انجام می رسد.
به گزارش بتن آنلاین به نقل از ایسنا، مهدی ضیغمی، در بیست و هفتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی ایران با اعلان اینکه میزان صادرات امسال با صادرات سال قبل برابر است، افزود: هر چقدر فضا برای توسعه صادرات غیرنفتی تسهیل شود، میزان صادرات نیز افزایش خواهد یافت.
وی ضمن اشاره به تغییر رویکرد کشور به یک فضای تعاملی با کشورها گفت: پیش بینی می شود سال آینده حداقل ۱۰ مورد تجارت ترجیحی و آزاد با کشورهایی که مشتاق تجارت با ایران هستند داشته باشیم.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به تاثیر توافق نامه گروه بریکس در توسعه صادرات، افزود: امیدواریم با تمام اقداماتی در حوزه تجارت صورت می گیرد، به همت دولت و بخش خصوصی، صادرات به طور بیش از پیش توسعه یابد.
ضیغمی اضافه کرد: در سازمان توسعه تجارت تلاش زیادی می نماییم که به عنوان خانه صادرکنندگان صدای فعالان این حوزه باشیم و مسائل مختلف فعالان اقتصادی این حوزه را حل نماییم.
وی با اعلان اینکه درباره ی ی تعیین نرخ ارز برای حوزه صادرات اقداماتی انجام شده است، افزود: برای موضوع چند نرخی بودن و تفاوت زیاد نرخ نیما با بازار آزاد، یک راهکار با عنوان نرخ توافقی ایجاد کردیم که منابع نرخ توافقی نیز غالبا از صادرکنندگان محصولات غیرنفتی واقعی است و اکنون صادرکنندگان می توانند نرخ توافقی ارز خودرا واگذار کنند.
ضیغمی یکی از وظایف مهم سازمان توسعه تجارت را ایجاد بازارهای جدید و ایجاد بستری برای افزایش صادرات کشور عنوان نمود و گفت: افزایش مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را به طور جدی پیگیری می نماییم، به صورتی که در این زمینه خبرهای خوشی خواهیم داشت.
وی ضمن اشاره به اهمیت برگزاری اجلاس وزرای صنعت و تجارت آفریقا اضافه کرد: اکنون ۲۵ رایزن در کشورهای آفریقایی وجود دارد و امیدواریم با اقداماتی که در عرصه اعزام رایزنان کشورمان صورت می گیرد، تا پایان امسال تعداد رایزنان به ۳۵ رایزن برسد.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به تاثیر افزایش مراکز تجاری در کشورهای خارجی در کمک به توسعه صادرات، اشاره کرد: در سالهای قبل با وجود نزدیک بودن نرخ ارز به نرخ بازار، صادرکنندگان بخش قابل توجهی از ارز حاصل از صادرات را به نظام بانکی باز می گرداندند که این مورد نشان داده است مشکل از صادرکنندگان نیست بلکه باید سازوکارها و رویه ها در این زمینه اصلاح گردد.
ضیغمی افزود: مرداد سال قبل برای موضوع صادرات ریالی سال ۱۳۹۷ یک جریمه ریالی تعیین شد، ولی به سبب مهیا نبودن زیرساخت های مورد نیاز در برخی از دستگاههای متولی این مورد به تاخیر افتاد. امیدواریم تا ۱۰ روز آینده این سامانه قابل دسترسی باشد و صادرکنندگان با پرداخت این جریمه ریالی، تعهدات ارزی سال ۱۳۹۷ را انجام دهند.
وی درباره ی ی تعهدات ارزی سال های ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ نیز گفت: روز گذشته مصوب شد که اگر صادرکنندگان ارز مورد نظر را به طور نیمایی بازگردانند، مشکلشان برطرف شود. البته امیدواریم حتی صادرکنندگانی که نتوانند ارز مورد نظر را به طور نیمایی بازگردانند، با راهکارهای دیگری تا پایان امسال این موارد را تعیین تکلیف نماییم.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران همچنین وعده داد که با برطرف شدن مشکلات رفع تعهد و مسائلی که در عرصه تجارت وجود دارد، زمینه برای افزایش صادرات فراهم شود.
وی ضمن اشاره به اهمیت اصلاح نرخ ارز در حوزه تجارت اشاره کرد: تبعیض بین واردکنندگان و صادرکنندگان باید برطرف شود. این مورد مورد قبول نیست که برای واردکنندگان امتیاز قائل شویم و صادرکنندگان تنبیه شوند، به این دلیل با در نظر گرفتن شرایط باید حداقل برخی از موانع و مشکلات حل شود.