تهدید تنوع زیستی ایران توسط یك گونه غیربومی

ماهی قرمز را در آب های آزاد كشور رها نكنید

ماهی قرمز را در آب های آزاد كشور رها نكنید

به گزارش بتن آنلاین كارشناس گروه آبزیان دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به خطرات ناشی از رهاسازی ماهی قرمز در آب های آزاد كشور اخطار داد و اظهار داشت: از ایرانی ها می خواهیم كه تحت هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه ها، تالاب ها، دریاچه ها، دریاها و مخازن سدها رها نكنند و در صورتیكه تصمیم به رهاسازی ماهی قرمز دارند؛ آنرا در حوض های بسته داخل شهرها و محل های مشخص شده توسط شهرداری و محدوده های آبی كه با محیط های آبی و آب های آزاد ارتباط ندارد؛ آزاد كنند.


امید صدیقی - كارشناس گروه آبزیان دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست- در گفتگو با ایسنا، با تاكید بر اینكه ماهی قرمز گونه غیر بومی ایران است، اظهار داشت: ماهی قرمز در ایام نزدیك به سال نو به طور گسترده در سراسر كشور به فروش می رسد. این گونه از خانواده كپورماهی هاست و اسم علمی این گونه، Carassius auratus و زیستگاه اصلی آن شرق آسیا همچون چین و ژاپن است و یك آفت بزرگ برای محیط های آبی كشور ما بشمار می رود چون به تنوع زیستی و گونه های بومی صدمه می زند.
وی با اشاره به اینكه ماهی قرمز، قدرت تحمل سخت ترین شرایط محیطی همچون آبهای سرد و آلوده را دارد، خاطرنشان كرد: ماهی قرمز قدرت تكثیر بسیار بالا و تولید مثل جنسی و غیرجنسی دارد و حتی در آب آلوده هم می تواند زادآوری كند. ماندگاری بالای این ماهی در شرایط تنگ كوچك آب هم نشان مقاومت و سازگاری بالای این گونه است. چون سایر ماهی ها نهایتاً در فاصله یك تا دو روز در تنگ می میرند، اما گاه می بینیم كه برخی از ماهیان قرمز تا چندین ماه هم زنده می مانند.
كارشناس گروه آبزیان سازمان محیط زیست افزود: هر سال مردم ایران از ماهی قرمز برای سفره هفت سین سال نو استفاده می نمایند و معمولاً پس از تعطیلات نوروز و همزمان با روز طبیعت (۱۳ فروردین)، این گونه را در محیط های آبی رها می كنند. البته برای ماهیانی كه برای فروش تكثیر می شود؛ تغییراتی روی ماهیان كاراس (Carassius)، انجام شده تا رنگ و شكل ظاهری آن قدری تغییر كند و زیباتر شود تا جاذبه تجاری پیدا كند.
به قول صدیقی، ورود ماهی قرمز به محیط های آبی كشور همچون تالاب ها، دریاچه ها و رودخانه ها سبب تهدید و نابودی گونه های بومی كشور، انتقال بیماری ها، كاهش كیفیت آب ها و تخریب زیستگاه های آبی كشور می شود. متاسفانه هم اكنون تعداد زیادی از این گونه ماهی وارد تالاب های كشور همچون شادگان، انزلی، چغاخور، آجی گل، آلماگل و خیلی از رودخانه های كشور شده است.
كارشناس گروه آبزیان سازمان محیط زیست با اشاره به اینكه برای كنترل ورود ماهی قرمز به محیط های آبی كشور باید در چارچوب یك برنامه بلندمدت عمل نماییم، خاطرنشان كرد: این اقدامات می تواند هم برای كاهش تولید و تكثیر ماهی های قرمز در كارگاه ها و هم برای فرهنگسازی به منظور كاهش خرید آن از جانب شهروندان باشد. البته در شرایط كنونی كه خرید و فروش ماهی قرمز هر ساله در ایام نزدیك به سال نو رواج پیدا می كند؛ از ایرانی ها و هموطنان خواهش می نماییم كه حداقل در صورت خرید این ماهی ها از رهاسازی این گونه غیر بومی در محیط های طبیعی اجتناب كنند.

او در آخر با اشاره به همكاری سازمان محیط زیست با شهرداری ها در مورد دریافت ماهی قرمز عید، اظهار داشت: افزایش مراكز دریافت ماهی های قرمز در سطح شهرها یكی از راهكارهایی است كه می تواند مانع رهاسازی این گونه در آب های آزاد و محیط های آبی كشور شود.



1398/01/14
22:19:08
5.0 / 5
4415
تگهای خبر: تولید , سازمان , شهردار , شهرداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد