رئیس انجمن خرمای ایران عنوان كرد

خرمای ایران به چه کشورهایی صادر می شود؟

خرمای ایران به چه کشورهایی صادر می شود؟

به گزارش بتن آنلاین، رییس انجمن خرمای ایران با اشاره به میزان تولید خرما در کشور اظهار داشت: بایستی موانع صادراتی و تصمیمات خلق الساعه در این بخش برداشته شود تا بتوانیم با صادرات خرما، ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم.



رشید فرخی- رئیس انجمن ملی خرمای ایران- در گفتگو با ایسنا، با بیان این که فصل برداشت خرما اخیرا شروع شده و تا اواسط مهرماه هم ادامه دارد، اظهار نمود: سال قبل میزان برداشت خرما در کشور مناسب و حتی بیشتر از میزان متوسط بود و امیدواریم امسال هم شاهد میزان قابل توجهی از محصولات باشیم و به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن برسد.

وی ضمن اشاره به این که عمده سطح زیر کشت خرما در کشور، در ۶ استان کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و فارس است، اظهار داشت: کشور ما با تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما بعد از مصر، دومین رتبه را دارد و از نظر تنوع در دنیا مقام اول را داریم و همین مساله سبب شده که خرمای ایران جایگاه ویژه ای در بازارهای هدف داشته باشد.

فرخی در رابطه با صادرات هم مطرح کرد: تونس یکی از کشورهای پیشرو در بحث بهره وری و صادرات است و ما هم باید تلاش نماییم که کشورهایی پیشرو همچون تونس را بعنوان چراغ راه قرار دهیم تا بتوانیم صادرات خرما را از جایگاهی که قرار داریم بالاتر ببریم.

وی اضافه کرد: هر ساله قوانین خلق الساعه ای در کشور وضع می شوند که صادرات را گرفتار مشکل می کنند. ممنوعیت ها، محدودیت ها و عوارض صادراتی خرما و قیمت گذاری ها مسائل حساسی هستند که ما را در بحث صادرات و رقابت در دنیا گرفتار مشکل کرده اند و باید مسئولین این مورد را مدنظر قرار دهند.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران با تکیه بر این که هر ساله مسئولین اقدامات خاص خویش را انجام می دهند، اظهار داشت: متاسفانه دیگر ممنوعیت های موجود در قوانین صادراتی کشور، جزیی از مراحل صادرات شده اند اما نکته بسیار مهم اینست که ما نمی توانیم یک شبه برای تجار ممنوعیت اعلام نماییم چونکه باعث عدم اعتماد بازارهای خارجی و صادرکننده های داخلی می شود و نمی توانند به صورت قاطع قرارداد ببندند. تجارت بین المللی بسیار مهم و کار بزرگی است و باید در مرحله نخست اعتماد خارجی و داخلی جذب شود.

وی ضمن اشاره به این که بیشتر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما در کشور تولید می شود مطرح کرد: قیمت جهانی خرمای ایران به صورت میانگین یک دلار و ۲۰ سنت است. بعضی از خرماها قیمتی بیشتر از ۲ دلار و برخی کم تر از یک دلار دارند؛ ازاین رو میانگین قیمت یک دلار و ۲۰ سنت است که میتوان گفت ترنور مالی خرما بیشتر از یک ونیم میلیارد دلار است. این ترنور مالی به قوانین خاص و مناسب نیاز دارد نه قوانین و دستورالعمل های خلق الساعه که در صادرات ما مشکلات مهمی را به وجود می آورند.

فرخی در رابطه با چالش های موجود در راه صادرات اظهار داشت: همچون مشکلات موجود در راه صادرات، قوانین خلق الساعه و تحریم های ناعادلانه است که مشکلات بسیار زیادی را در برگشت ارز و حمل و نقل بوجود آورده و ما گرفتار محدودیت شده ایم. نکته مهم اینست که ما مشکلی در برگشت ارز نداریم با چگونگی برگشت ارز مشکل داریم چون که بحث امنیت اقتصادی کشور مطرح است.

وی اضافه کرد: قوانین برگشت ارز خرما نمی تواند با قوانین برگشت ارز محصولات پتروشیمی و صنایع پردرآمد که دولت یارانه اصلی را به محصولات پتروشیمی در بحث حامل و انرژی می دهد یکی باشد اما دولت می گوید که باید ما در زمینه برگشت ارز با یکدیگر یکی باشیم و این مساله مشکلات بسیاری را به همراه دارد. اگر این مسائل حل شود می توانیم صادرات بهتری داشته باشیم.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران در انتها با تکیه بر این که ۷۰ درصد خرمای تولیدی کشور برای مصرف داخلی و ۳۰ درصد آن برای صادرات است، اظهار داشت: به علت تحریم ها، ما مجبور به تغییر بازارهای هدف بودیم و این هم یکی از مسائلی است که صادرکنندگان ما با ظرفیتهای مختلفی کوشش می کنند با آن مبارزه کنند. به علت همین تحریم ها، بازاهار هدف ما از کشورهای غربی به کشورهای شرقی و حوزه cis و همینطور روسیه تغییر نمود و صادرکنندگان باردیگر باید بازاریابی می کردند که این بسیار کار دشواری است. ازاین رو هم اکنون بازارهای هدف ما برای صادرات خرما اروپا، کشورهای حوزه cis، قسمتهایی از اوراسیا، روسیه و کشورهای شرق همچون هند، مالزی، اندونزی و کشورهای آسیای شرق هستند.






منبع:

1403/05/26
15:02:57
5.0 / 5
268
تگهای خبر: تولید , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد