خدمتی در جهت كمك به بیماران كلیوی

ساخت نمونه مهندسی دستگاه دیالیز همراه در دستور کار سازمان پژوهش های علمی و صنعتی

ساخت نمونه مهندسی دستگاه دیالیز همراه در دستور کار سازمان پژوهش های علمی و صنعتی

بتن آنلاین: پژوهشگران سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران پس از ساخت نسل اول دستگاه دیالیز، ساخت نمونه مهندسی دستگاه همودیالیز همراه را در دستور کار قرار دادند.


به گزارش بتن آنلاین به نقل از ایسنا، مجید مقدم، عضو هیات علمی پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در حاشیه کنفرانس علم و فناوری خوارزمی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: برای اینکه در کشور در عرصه علم و فناوری بتوانیم نقش مؤثری داشته باشیم، همزمان با جشنواره خوارزمی، نخستین کنفرانس علم و فناوری خوارزمی را طی امروز و فردا؛ ۶ و ۷ اسفند برگزار می نماییم.
وی با اعلان اینکه این کنفرانس با حضور برگزیدگان جشنواره های خوارزمی برگزار می شود، اظهار داشت: من نیز در این جشنواره، طرح دستگاه نظارت و مدیریت ازراه دور دستگاه دیالیز همراه برای بیماران مبتلا به بیماریهای کلیوی را ارائه کردم.
وی اشاره کرد: با استفاده از این فنآوری، امکان نظارت و کنترل ازراه دور دستگاه دیالیز وجود دارد و نیازی نیست که بیمار برای انجام پروسه دیالیز به بیمارستان مراجعه کند.
مقدم با اعلان اینکه طرح های خوبی از کشورهایی چون آلمان، قطر، پاکستان و ترکیه به این جشنواره ارسال شده است، افزود: باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، این اقدامات در امتداد مرجعیت و دیپلماسی علمی بوده است و در نتیجه این اقدامات شاهد افزایش ارسال تعداد طرح ها و مشارکت کشورهای خارجی در جشنواره امسال بودیم که حکایت از موفقیت در سیاستگذاری ها است.
عضو هیات علمی پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با اشاره به کارهای تحقیقاتی این پژوهشکده، تصریح کرد: ما با حمایت وزارت علوم و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، طرح های کلانی را تعریف کردیم که بتواند چالش های مردم و کشور را مرتفع کند، به این معنا که نتایج این تحقیقات وارد زندگی مردم شود و سبب ارتقای زندگی آنها شود.
مقدم، نمونه این طرح ها را ساخت دستگاه همودیالیز و ماهواره پیش بینی زلزله عنوان نمود و اظهار داشت: نمونه دیگر این طرح ها تولید داروهای تحریمی است تا بتوانیم کشور را از این محصولات بی نیاز نماییم.
وی به طراحی و ساخت دستگاه دیالیز اشاره نمود و اظهار داشت: نخستین دستگاه همودیالیز کشور در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی بومی سازی شد و در فاز توسعه ای، طراحی و ساخت دستگاه همراه دیالیز را در دستور کار قرار دادیم، به شکلی که به یک ابزار پوشیدنی تبدیل گردد.
این محقق افزود: بیماران کلیوی مجبور هستند هفته ای ۳ روز و هر روز به مدت ۴ ساعت تحت پروسه دیالیز قرار گیرند که با بهره گیری از دیالیز همراه فرد مبتلا می تواند پروسه دیالیز را در منزل اجرائی کند.
وی ادامه داد: برای آنکه پزشک بتواند بر پروسه درمان نظارت کند، سیستمی به این دستگاه متصل شده که اطلاعات لازم را به مرکز درمانی ارسال می کند و پزشک قادر می باشد بصورت برخط وضعیت بیمار را پایش کند.
این محقق اظهار داشت: این دستگاه دارای چندین بخش می شود که یک بخش آن تله مانیتورینگ است که من آنرا اجرائی کردم. بخش دیگر آن فیلتر جاذب، پاور، کامپیوتر و پردازش است که از طرف پژوهشگران سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران درحال اجرا هستند.
عضو هیات علمی پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، اشاره کرد: هم اکنون نمونه آزمایشگاهی این دستگاه تولید شده است. نمونه همراه دستگاه دیالیز در دنیا تولید شده، ولی تجاری سازی نشده است.




منبع:

1402/12/07
09:37:33
5.0 / 5
371
تگهای خبر: ابزار , توسعه , تولید , زلزله
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد