كاهش مصرف آب در قالی شویی ها با نصب سامانه نانوساختار محققان كشور

كاهش مصرف آب در قالی شویی ها با نصب سامانه نانوساختار محققان كشور

به گزارش بتن آنلاین محققان یكی از شركت های دانش بنیان غشاهای نانوساختاری را عرضه كردند كه می تواند آب ˮخاكستریˮ را برای مصارف روزانه تصفیه كند و به قول آنها هم اكنون این سامانه برای بعضی از كارواش ها و كارگاه های قالی شویی نصب شده و منجر به كاهش مصرف آب شده است.



علی اكبر بابالو، عضو هیات علمی دانشگاه سهند تبریز در گفت وگو با ایسنا، با بیان این كه زمینه فعالیت ما تولید غشاهای سرامیكی است، اظهار داشت: این غشاها دارای كاربردهای مختلفی است كه از آن جمله می توان به تصفیه آب و پساب اشاره نمود.

وی تصفیه آب "خاكستری" را از اهداف اجرای این طرح نام برد و افزود: به غیر از فاضلاب انسانی، هر پسابی كه در محیط خانه تولید می شود، آب خاكستری (Gray Water) است. این پساب آلودگی بالایی ندارد و به راحتی می توان با تصفیه اولیه تصفیه كردو به چرخه مصرف بازگردد.

بابالو، با اشاره به اینكه با روش غشایی عرضه شده، پساب خانگی باردیگر به چرخه مصرف باز می گردد، تصریح كرد: ما از این روش برای تصفیه آب در كارواش ها و كارگاه های قالی شویی ها بهره برده ایم.

مجری طرح با اشاره به اینكه این روش می تواند برای تامین آب فلاش تانك های منازل كاربردی شود، افزود: اساس سامانه تولیدشده غشاهای سرامیكی هستند و این سامانه با روش های میكروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون است كه با تصفیه آب های خاكستری، ۷۰ درصد از آب مصرفی را بازیافت می كند.

بابالو افزود: اندازه و مقیاس غشاهای سرامیكی در اندازه نانو، مهندسی شده و اجازه نمی دهد عوامل آلاینده آب همچون مواد معلق، باقی مانده مواد شوینده و همینطور باكتری و میكروارگانیزم از آن عبور داده شود.

به گفته وی در روش های معمول گندزدایی آب تنها كلرزنی می گردد كه در این روش هر چند از آب گندزدایی می شود، ولی لاشه میكروارگانیزم در آب باقی می ماند؛ اما در این سامانه اجازه ورود میكروارگانیزم به آب داده نمی گردد.

بابالو با تاكید بر اینكه در این سامانه، آب خاكستری به صورت هیبریدی با استفاده از غشاهای نانوساختار سرامیكی چند كاناله تصفیه و گندزدایی می شود، افزود: جنس غشاهای به كار رفته در این دستگاه، سرامیكی بوده كه اندازه حفرات این غشاها با استفاده از فناوری نانو مهندسی شده است.

مجری طرح تصریح كرد: این سامانه در دو مرحله میكروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون، پساب ورودی را تصفیه كرده و آب را جهت استفاده مجدد به سیستم باز می گرداند. در مرحله میكروفیلتراسیون چربی ها، شوینده ها و دیگر درشت مولكول ها و همینطور تا حدود زیادی میكروب ها و میكروارگانیسم ها و در مرحله اولترافیلتراسیون تمامی میكروارگانیسم ها و حتی لاشه میكروارگانیسم ها از آب ورودی حذف می گردد.

دكتر بابالو، مجری طرح، كارواش ها، سنگ بری ها و قالی شویی ها را همچون صنایعی دانست كه به میزان قابل توجهی آب نیاز دارند و اظهار داشت: در این صنایع آب پس از مصرف، آلوده شده و به آب خاكستری تبدیل می گردد و ما با استفاده از فیلترهای مبتنی بر فناوری نانو موفق به تصفیه این آب شدیم.

وی با تاكید بر اینكه این فناوری می تواند ۷۰ درصد پساب كارواش ها را تصفیه كند، خاطرنشان كرد: غشاهای مورد استفاده در این دستگاه تولید داخل بوده و از كیفیت مشابه نمونه های خارجی برخوردار می باشد. این دستگاه به گونه ای مهندسی شده كه برای كار با آن نیاز به آموزش خاصی نیست و بیشتر فرآیندها به صورت خودكار و هوشمند انجام می گردد. ضمن آنكه این سامانه هیچ گونه تأثیر مخربی روی محیط زیست ندارد.

به گفته مجری طرح، محصول نهایی، آب با كیفیتی خواهد بود كه دارای استانداردهای داخلی و جهانی است؛ ضمن آنكه فیلترهای این دستگاه را می توان با جریان معكوس آب تمیزی كه تولید می شود، شست وشو داد تا بدین ترتیب از گرفتگی غشاها جلوگیری شود. به این شكل كه آب تمیز با فشار معینی در خلاف جهت جریان، از فیلتر عبور داده شده و سبب باز شدن حفره ها می گردد.

بابالو افزود: بر این اساس عمر غشاهای مورد استفاده در این دستگاه بسته به نوع پساب مورد استفاده، بین ۵ تا ۱۰ سال است.

به گفته این محقق، در تهران، تبریز و اصفهان بیشتر از ۸۰۰ كارواش وجود دارد كه این فناوری می تواند روزانه ۵ مترمكعب آب را در هر یك از این كارواش ها تصفیه كند. بنابراین، درصورتی كه این دستگاه در تمامی كارواش های این سه شهر نصب شود، ۴۰۰۰ مترمكعب آب در روز تصفیه می گردد.

بابالو تصریح كرد: با در نظر گرفتن فعالیت بیشتر از ۴۰۰۰ كارواش در سطح كشور، استفاده از فناوری تصفیه آب باعث بازیافت حجم عظیمی از آب می گردد.

وی خاطرنشان كرد: نصب این سامانه ها می تواند علاوه بر كاهش هزینه های مصرف آب، وابستگی كارواش ها و قالیشویی ها را به خرید روزانه آب كم كند.




1397/10/28
20:43:25
5.0 / 5
4407
تگهای خبر: آلودگی , استاندارد , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
Beton Online بتن آنلاین

Beton Online بتن آنلاین

بتن آنلاین

سفارش بتن و بتن آرمه

betononline.ir - تمام حقوق متعلق به سایت بتن آنلاین می باشد